Tourist arrow Tourism Club
 
Tourism Club - Croatia 2006

Nagradna igra je službeno završena. Pozivamo Vas da i dalje ispunjavate upitnike. Izvlacenje dobitnika nagrada biti ce 15.09.2006. Želimo Vam puno srece kod izvlacenja nagrada.

Posjetite Tourism Club portal! Sudjelujte u našim narednim istraživanjima.
   

Znanstveno i marketinško istraživanje ''Tourism Club – Croatia 2006''
Istraživanja, ankete, nagradna igra

 

Kako turisti koriste svoj godišnji odmor? Provodimo ga na moru, u planinama, u svjetskim metropolama, kao Robinzoni na pustom otoku... Želimo se odmoriti, zabaviti, uživati u hrani i piću, vidjeti i doživjeti nešto novo, naučiti, steći nova poznanstva... Svatko je od nas pojedinac sa svojim navikama, željama i potrebama. Međutim, koliko su u tom zadovoljavanju potreba turisti slični? Prije dvadesetak i više godina, u doba masovnog turizma, smatralo se da svi turisti imaju vrlo slične potrebe, pa su se tako i dizajnirali turistički proizvodi. U današnje vrijeme, ljudi žive vrlo raznolikim stilom, a tako se i ponašaju kao turisti. Da bi se mogli uspješnije zadovoljavati potrebe turista, trebaju se najprije dobro upoznati njihove navike, potrošnja, te što ih sve čini zadovoljnima, a što nezadovoljnima.

Ove godine projekt Inteligentne organizacije, kojeg je nositelj Fakultet organizacije i informatike, Varaždin započinje istraživanje pod nazivom ''Tourism Club – Croatia 2006''. Taj projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pod brojem 0160014. Provođenje projekta omogućuju portal Tourism Club (www.tourism-club.com) kojeg vodi tvrtka Ulixes d.o.o., Ljetna inventura Večernjeg lista, agencija EP64, Hrvatske autoceste, te koncesionari Autocesta Rijeka-Zagreb i Bina-Istra.

Ovo istraživanje ima uzore u Turističkoj patroli Večernjeg lista, anketama TOMAS (Institut za turizam iz Zabreba), u mnogobrojnim sličnim istraživanjima u svijetu, te u raznolikim metodama koje su razvili projekti 160014 Inteligentne organizacije i E!2584 Ulixes. Istraživanje Tourism Club - Croatia 2006 je kompleksnije po obuhvatu detalja i korištenim tehnologijama i tehnikama.

 

Što je cilj istraživanja?

Svrha istraživanja je podrobno upoznati hrvatske turiste radi poboljšanja usluga i povećavanja njihove potrošnje, za potrebe samih turista i turističkog sektora: smještajnih objekata, gastronomije, vina i pića, sporta i rekreacije, zabave i kulture, shoppinga, prometa i ostalog. Istraživanje je orijentirano prema postizanju novih kvalitenih znanja o ponašanju turista vezano uz destinacije, ponašanje u prometu, te o boravku, aktivnostima i potrošnji turista u Hrvatskoj.

 

Tko može sudjelovati u istraživanju?

Domaći i strani turisti koji svoj godišnji odmor provode u Hrvatskoj.

 

Kako će se odvijati istraživanje?

Turisti će biti anketirani na dva načina, preko anketnih listića dijeljenih na hrvatskim autocestama, te preko Web anketa koje se nalaze na portalu www.tourism-club.com.

Nakon što su završili svoj odmor, stekli povoljna i poneko nepovoljno iskustvo, turisti će biti anketirani na autocestama. Suradnjom s Hrvatskim autocestama i koncesionarima, Autocesta Rijeka-Zagreb, te Bina-Istra, anketni listići će se dijeliti na nekoliko ključnih ulaza na autocestama, te sakupljati na naplatnim kućicama. Istraživanje na autocestama će se provoditi u dva termina 5. kolovoza, te 19. kolovoza 2006.

 

Web istraživanje bit će dostupno svim posjetiteljima portala Tourism Club, te Večernjeg lista. Dovoljno je posjetiti stranice: http://www.vecernji-list.hr/home/inventura/index.do ili www.tourism-club.com, te se uključiti u istraživanje Tourism Club - Croatia 2006.

Turisti na povratku s ljetovanja uzimaju anketne listiće na ulazu na autocestu, a zatim ih ispunjene vraćaju na izlaznim naplatnim kućicama.

 

 

Kada će se istraživanje provoditi?

Istraživanje Tourism Club – Croatia 2006. počinje 5. kolovoza, a završava 30. kolovoza 2006. Izvlačenje nagrada za sudionike istaživanja biti će 15 rujna 2006. godine.

 

Nagradna igra za sudionike istraživanja:

Tvrtka Ulixes d.o.o., Varaždin, Tehnološki park, Hallerova aleja 5, za potrebe projekta Inteligentne organizacije, nositelj Fakultet organizacije i informatike, Varaždin, organizira nagradnu igru za sudionike istraživanja Tourism Club – Croatia 2006.

Pravila nagradne igre odobrena su od Ministarstva financija, u skladu s Klasom: UP/I-460-02/06-01/607 i Ur.Br: 531-07-21-07/06-2, u Zagrebu, 02. kolovoza 2006.

  1. U nagradnoj igri imaju pravu sudjelovati svi koji su ispunili anketni listić o ponašanju, potrošnji i zadovoljstvu turista podijeljen na hrvatskim autocestama, ili Web anketu na portalu Tourism Club www.tourism-club.com, te dali kvalitetne i istinite odgovore. (Nepotpuni i neistinito ispunjeni anketni listići će se poništiti, i ne mogu sudjelovati u nagradnoj igri.)
  2. Svaka osoba može sudjelovati samo s jednom ispunjenom anketom.
  3. Nagradna igra traje od 5. do 30. kolovoza 2006. godine.
  4. Nagrade će s izvlačiti javno 15. rujna 2006., u Varaždinu, u prostorijama Fakulteta organizacije i informatike, putem slučajnog odabira iz baze podataka pomoću računalnog programa.
  5. Rezultati nagradne igre bit će obznanjeni u tisku i na portalu Tourism Club www.tourism-club.com.
  6. Nagrade su:
  7. Glavna nagrada: besplatan boravak u Dubrovniku za dvije osobe za sedam dana, u hotelu President (****), u mjesecu listopadu 2006., ili u dogovoru s hotelom u nekom drugom terminu.
  8. 10 kompleta DVD vodiča Večernjeg lista.
  9. 10 kompleta multimedijskih CD-ROM razglednica Hrvatske tvrtke Gideon.
  10. Dobitnici će biti obaviješteni o nagradama, te će im one biti poslane poštom.

 

Koji su očekivani rezultati?

Dobiveni rezultati bit će statistički obrađeni, te posebno obrađeni tehnikama umjetne inteligencije za analizu podataka, tzv. data mining. Na taj način dobit će se zakonitosti u ponašanju turista koji će omogućiti vrlo precizno prilagođavanje hrvatskog turističkog sektora i pripremu za slijedeću sezonu.

 

Gdje će biti objavljeni rezultati?

Rezultate ovog istraživanja publicirat ćemo u popularnom obliku u Večernjem listu i na turističkom portalu www.tourism–club.com, periodički nekoliko puta, te davati na uvid javnosti.

 

Kakva je uloga portala Tourism Club?

Svrha turističkog portala www.tourism-club.com jest, pored promocije gospodarske, kulturne, povijesne i turističke ponude destinacija i regija Hrvatske, turistima pružiti kvalitetne informacije o sveobuhvatnoj turističkoj ponudi Hrvatske - da na jednom mjestu i u što kraćem vremenu pronađu svoje idealno turističko odredište, saznaju sve o turističkoj ponudi tog mjesta i oblikuju svoj godišnji odmor prema vlastitim interesima i potrebama. Na temelju ovog istraživanja, posjetiteljima portala Tourism Club olakšat će se izbor turističke destinacije, na način da im se prema njihovim potrebama i željama, preko inteligentnog savjetnka, sugerira destinacija koja je za njih najprikladnija.    

Portal Tourism Club također pruža B2B usluge poslovnom sektoru, u vidu povezivanja tvrtki i ostvarivanja brze i kvalitetne suradnje s partnerima i klijentima putem Interneta, prezentiranja proizvoda, razmjene rada, roba i usluga, oglašavanja projekata, marketinških istraživanja i pružanja konzultantskih usluga temeljenih na rezultatima provedenih marketinških istraživanja.

Portal Tourism Club prati potrebe turista u svim fazama: prilikom informiranja o destinacijama, prilikom odlučivanja i rezervacije, za vrijeme ljetovanja, te nakon ljetovanja.

   
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes