Parkovi i šetališta

Ugodna sjena drveća unosi sklad u sliku poznate gradske jezgre. Tvrd kamen visokih zidova kao da štiti prolazno zelenilo i cvjetne gredice na varaždinskim ulicama i trgovima.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Varaždinska županijaarrow Varaždinarrow Znamenitostiarrow Hortikulturaarrow Parkovi i šetališta
Parkovi i šetališta
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Upravo ta harmonija prošlih razdoblja i svježine novog dana stvara privlačna šetališta grada Varaždina, a posebno su lijepo ukrašeni Trg Slobode i Franjevački trg.

Nedaleko samog centra grada, šetališta posvećena Vatroslavu Jagiću i J. J. Strossmayeru mjesta su ugodnog odmora. Ovdje možete mirno prošetati, zaboraviti na napornu svakodnevicu i osjetiti ljepotu prirode.

Česti je prizor vedrog zelenila i parkovne tradicije, a grad se posebno ponosi izuzetnim plodom te tradicije, svojim poznatim grobljem.

Odmor se često traži u prirodi, a takvu želju u potpunosti ispunjavaju bogato uređen prostor kupališno-rekreativnog centra Aquacity, popularno prozvanog ¨varaždinskim morem¨, dok obale rijeke Drave i okolna park-šuma zaista u čovjeka usađuju lakoću boravka u prirodi.

1
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes