Zemljište

Varaždin je ekonomski razvijeno i kulturno jako središte Županije i Sjeverozapadne Hrvatske. Nalazi se na vrlo frekventnom raskrižju europskih putova.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Varaždinska županijaarrow Varaždin arrow Zemljište
Varaždin
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Na području Varaždina i njegove okolice prevladava promjenljivo vrijeme s nešto više oblačnih dana te prosječnom godišnjom temperaturom od 10 °C.
U našem kraju nalazimo podzolirana tla, i to ravnog terena, brežuljkasto-brdovitog terena, smeđa tla i slabo zamočvarena tla. Prirodna vegetacija takvog tla su šume.
Prema obliku i nadmorskoj visini na području Varaždinske županije ističu se riječne nizine, brežuljci i gore. Riječne nizine Drave, Plitvice, Bednje i Lonje najniži su dijelovi našega kraja s nadmorskom visinom od 140 do 190 metara.
Brojnost i raznolikost biljaka ovog područja uvjetovana je zemljopisnim položajem, reljefom, klimom, sastavom tla i vodotokovima.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Zanimljivosti
Mali oglasnik
U Ulici Vladimira Nazora, uz bedeme Starog grada, prodaje se ili iznajmljuje u potpunosti stilski obnovljena građanska kuća iz 19. stoljeća, površine 366 četvornih metara.
Opširnije
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes