Kultura

Hrvati su u svoj teškoj povijesti uspjeli ostvariti svoj nacionalni identitet kroz kulturu. Pod utjecajem uzora u neposrednom susjedstvu, hrvatski su stvaraoci obogatili vlastiti narod i u isto vrijeme snažno pridonijeli europskoj kulturnoj i umjetničkoj riznici.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatska arrow Kultura
Hrvatska
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Hrvatska književnost, pismenost i jezik prešli su tijekom više stoljeća posve osebujan razvojni put, uvjetovan povijesnim, političkim i društvenim prilikama u kojima je hrvatski narod živio, što hrvatsku književnu kulturu čini umnogome specifičnom.
Hrvatsko je kazalište, kao i književnost, poteklo iz liturgijskih igara pisanih na latinskom, ali ima i svoju, specifično hrvatsku, glagoljsku sastavnicu.
Doselivši se na tlo razvijene antičke kulture, Hrvati su zarana, već u početku 9. st., počeli i sami stvarati na raznolikim područjima likovnih umjetnosti.
Utemeljena na bogatoj i regionalno raznovrsnoj folklornoj glazbi te na usporednom stilskom razvoju sa (zapadno) europskom glazbom i na talentu darovitih pojedinaca, hrvatska je umjetnička glazba nastajala kontinuirano od 10. st.
Prva filmska projekcija u Hrvatskoj održana 1896. godine u Zagrebu, samo godinu dana nakon prve svjetske kinematografske predstave braće Lumière u Parizu, a najstariji hrvatski sačuvani filmski zapis (dokumentarne snimke šibenske luke) nastao već 1903.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Zanimljivosti
8 top hotela u starim palačama
MALI OBITELJSKI HOTELI novi su fenomen u hrvatskom turizmu.
Opširnije
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes