Varaždin

Varaždin je sve do danas sačuvao bitna obilježja grada glazbe, baroka i cvijeća. Svatko će ovdje osjetiti dah prohujalih stoljeća, a gostoljubivost Varaždinaca i ljepota života u ovom malom, nadasve toplom gradu, pobudit će u posjetitelja želju da se stalno vraća.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Varaždinska županijaarrow Varaždin arrow
Varaždin
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Već 1181. godine u povelji kralja Bele III spominje se ime Guarestin, a time se ujedno potvrđuje kako je grad Varaždin nastajao i mijenjao se na ovom prostoru čak više od osam stoljeća.
Varaždin je ekonomski razvijeno i kulturno jako središte Županije i Sjeverozapadne Hrvatske. On je infrastrukturalno i ekološki sređen grad koji je integriran u suvremene europske trendove.
Varaždin ima povoljan geostrateški položaj, formiran je na raskrižju europskih puteva, s dobro razgranatim autobusnim i željezničkim linijama.
Varaždin je ekonomski razvijeno i kulturno jako središte Županije i Sjeverozapadne Hrvatske. Nalazi se na vrlo frekventnom raskrižju europskih putova.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Zanimljivosti
Mali oglasnik
U Ulici Vladimira Nazora, uz bedeme Starog grada, prodaje se ili iznajmljuje u potpunosti stilski obnovljena građanska kuća iz 19. stoljeća, površine 366 četvornih metara.
Opširnije
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes