Varaždinski folklorni ansambl
Varaždinski folklorni ansambl osnovan je 1998. godine s osnovnom zadaćom očuvanja i prezentiranja narodnih običaja, plesova i pjesama, koristeći pri tome tradicijska glazbala i originalne autohtone kostime.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Varaždinska županijaarrow Varaždinarrow Kultura arrow Varaždinski folklorni ansambl
Kultura
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
 
Varaždinski folklorni ansambl

Ansambl ima stalni postav od 30 plesača i 10 glazbenika, a unutar njega djeluje i škola folklora, te škola tradicijskih instrumenata. Ansambl je do sada sudjelovao na folklornim festivalima u Austriji (Graz, 1999, Leibnitz 2001.), Njemačkoj (Erfurt, 1999.), Belgiji (Moerbeke, 2000.), Nizozemskoj (Sas Van Gent, 2001.), Mađarskoj (Budimpešta, 2001.) i Francuskoj (Brech, Svjetski festival folklora Port Sur Saône, 2001.) gdje je postigao zapažen uspjeh (zlato za instrumental, zlato za ples, srebro za vokal), Sloveniji 2001, te na niz manifestacija u Hrvatskoj.
Program ansambla je raznolik i prilagodljiv svim zahtjevima, od plesnog izraza, gdje su na repertoaru koreografije s motivima iz svih dijelova Hrvatske, do samostalnih nastupa glazbenika ili pak transformacije ansambla u pjevački zbor.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes