Koncertni ured
Zborovi trebaju praktikable, orkestri notne stalke, govornici i glazbenici razglas, glumci i plesači dobru pozornicu. Sva ta pomagala nabavio je grad Varaždin, a Koncertni ured brine o njima. Koncertni ured Varaždin osnovan je 1995. godine.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Varaždinska županijaarrow Varaždinarrow Kultura arrow Koncertni ured
Kultura
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
 
Koncertni ured

Osnovan je kao nužnost u gradu glazbe i prvoj prijestolnici Hrvatske, gradu koji u svojoj povijesti bilježi najstariju muzičku školu u Hrvatskoj, najstariju zgradu kazališta s plesnom dvoranom u državi, jednog skladatelja i izumitelja dvovrate gitare Ivana Padovca, slavistu Vatroslava Jagića, očuvanu baroknu jezgru, 30-godišnji festival barokne glazbe Varaždinske barokne večeri, nekada kazališni, a sada Varaždinski komorni orkestar, nekoliko amaterskih pjevačkih zborova i kulturno-umjetničkih društava, te dugogodišnje državne smotre školskih zborova.
Koncertni ured Varaždin, naprosto je nužan koordinator i organizator tog bogatog glazbenog života, sjedište orkestara i festivala, smotri i susreta, domaćin mnogim glazbenicima koji u nečijoj organizaciji nastupaju u Varaždinu, mjesto arhiviranja partitura i dokumenata, dobar gospodar instrumentima u vlasništvu grada - klavirima, čembalima, pijaninima i orguljama.
Prvi ravnatelj Koncertnog ureda bio je profesor Glazbene škole i aktivni violončelist Darij Milković, nakon njega kraće vrijeme profesor flaute na istoj školi Stjepan Levanić, a posljednju godinu kormilo je preuzeo skladatelj i profesor kompozicije Davor Bobić. Osim što se sa svojih 32 godine već ovjenčao mnogim državnim nagradama za komponiranje, Bobić ima iza sebe sjajnu koncertnu sezonu sastavljenu od svjetski poznatih mlađih i starijih umjetnika, od mladih ruskih virtuoza škole Spivakov do trombonista Branimira Slokara.
Koncertni ured Varaždin ujedno je i mjesto dobivanja svih informacija o glazbenom životu Varaždina, ponude ili potražnje za koncertima, te organizator svih priredbi izvan kruga profesionalnih ustanova kulture. Tako se o svim rock i jazz koncertima te programima u ljetnom periodu možete informirati upravo u Koncertnom uredu.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes