Špancir fest
Početkom rujna tradicionalno se održava Festival uličnih šetača - Špancirfest. Ulice i trgovi baroknog Varaždina ožive dahom prošlosti.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Varaždinska županijaarrow Varaždinarrow Kultura arrow Špancir fest
Kultura
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
 
Špancir fest

Obrtnici i umjetnici izrađuju tradicijske predmete, dame i gospoda opet su na promenadi, glumci, glazbenici i zabavljači oduševljavaju prolaznike, a kuhari nude stare specijalitete uz dobro vino, pivo, medovinu i domaće kolače. Otkrivajući ponovno svoj grad, domaćini se raduju zajedno sa svojim gostima. A sve započinje u trenutku kad ključeve grada preuzme razdragana povorka kostimiranih glumaca, šetača, akrobata. Varaždin sljedećih deset dana postaje mjesto u kojem je uzbudljivo, veselo, mjesto u kojem se smjenjuju ples i smijeh, mjesto u kojem zabava traje sve dok se šetači ne umore. Sve vidjeti, ništa ne propustiti, osnovni je moto, a da bi se moglo proći gradom, prije svega treba poći do Gradskog notara koji će Vam izdati «Varaždinski putni list», pa do Gradskog kovača koji će iskovati «Varaždinski medaljon». Gradski fizik važna je ličnost svakoga grada, a ovaj varaždinski posuti će Vas «sretnim prahom». Varaždin je nekad bio grad obrta i cehova, a umijeće stvaranja tradicijskog obrta možete vidjeti i danas, na ulicama grada stoljetne tradicije. Uz ulične zabavljače i svirače, šetnja traje dugo jer treba zastati, vidjeti, slušati, treba i zapjevati i zaplesati, ta dani su Špancirfesta!! Vrijeme uz obilje zvukova i mirisa protječe brzo, a dolaskom večeri, kad zazvone varaždinska zvona, kad se upale večernje lampe, počinje, kao što i priliči, prava zabava uz kazališne predstave, plesne performanse, koncerte jazza, rocka i klasične glazbe. A kad posljednji plesači otplešu valcer, kad se vrati ključ grada i zatvore vrata Gradske vijećnice, započinje dugo iščekivanje ponovnog susreta.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes