Crkva Presvetog Trojstva
Crkvu Presvetog Trojstva izgradio je kapucinski red na samom početku 18. stoljeća.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Varaždinska županijaarrow Varaždinarrow Znamenitostiarrow Crkve arrow Crkva Presvetog Trojstva
Crkve
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
 
Crkva Presvetog Trojstva

Zidovi okružuju skromno dvorište gdje se nalazi raspelo kod kojeg novovjenčani parovi primaju čestitke svojih najbližih. U crkvi se nalazi slika s prikazom sv. Trojstva i grada Varaždina. Uz crkvu je i samostan u čijoj se knjižnici čuvaju izuzetno vrijedne inkunabule. Kapucini su stigli u Varaždin iz Graza 1667. godine. Crkva je građena od 1701. do 1705. godine u strogom i jednostavnom stilu, tipičnom za kapucinske redovničke redove. Jednostavan kameni portal sagrađen je 1703. godine i ta se godina nalazi napisana na dovratniku ulaznih vratiju.
Unutrašnjost je opremljena namještajem kojeg su radili varaždinski majstori krajem 18. stoljeća, a u crkvi se nalazi pet vrlo jednostavnih oltara. Iza glavnog oltara je slika s prikazom sv. Trojstva i grada Varaždina. Slika je vrlo vrijedan rad pavlinskih slikara i nastala je oko 1700. godine.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes