Damir Crleni
Prvi hrvatski "Zlatni kuhar" Virtuoz u suvremenoj obradi tradicionalnih jela varaždinskoga kraja, posebno u pripremi jela od divljači, fazana, prepelice, zeca... Nosti titulu "Zlatni kuhar", kao najbolji na nacionalnom natjecanju 2004. godine.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatskaarrow Varaždinska županijaarrow Varaždinarrow Gastronomijaarrow Kuhari i enolozi arrow Damir Crleni
Kuhari i enolozi
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
/nije svaki klipić varaždinski klipič/ Otkrijte tajnu ovog nadaleko poznatog varaždinskog specijaliteta i zašto je toliko omiljen, iako vrlo jednostavan.
Tradicionalni specijalitet sjeverne Hrvatske pripremljeno na poseban, varaždinski način. Purica je nadjevena mlincima, te pečena s kruškama, jabukama i crnim grožđem.
Purica se drži u mlijeku 12 sati, popapri, premaže izvana crvenom paprikom, a iznutra kosanim češnjakom. Peče se i servira s mlincima.
Mesno od svinjske lopatice podijeli se u tri dijela s kožom, našpika češnjakom, posoli i formira u roladu. U rasolu s lovorm i paprom u zrnu stavi se u suhom pacu (rasolu) dva dana. Obloži se lukom, paprikom, rajčicom i peče zajedno s krumpirima.
Filei od srnetine se ostavljaju u marinadi s medom. Medaljni se prže na maslacu, kratko pirjaju u marinadi, peku u pećnici, te omotaju tijestom od medenjaka i mirodija. Služi se s okruglicama od sira.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes