Crkva sv. Florijana
Crkvu sv. Florijana Varaždinci podižu još davne 1669. godine kao zavjetnu kapelu, a crkva svoj današnji izgled dobiva pregradnjom u 18. stoljeću.
   Tourist arrow Tourism Club arrow Crkva sv. Florijana
Tourism Club
Multimedia
Ulixes
Pretraživanje
Istrazivanje 2006
 
Crkva sv. Florijana

Ulaz čuvaju lijepo izrađene skulpture anđela. U crkvi se nalaze vrijedni drveni oltari i namještaj iz 18. stoljeća te znamenita slika koja prikazuje veliki požar 1776. godine. 
 
Zbog čestih požara u prošlosti Varaždinci 1669. godine podižu zavjetnu kapelu isprva kao drvenu. Kasnije je više puta bila pregrađivana, a današnji izgled dobiva pregradnjom u rokoko stilu 1777. godine. Prema nacrtima varaždinskog zidarskog majstora I. A. Poscha, gradio ju je Jakov Erber.  
 
Ulaz ukrašavaju vrlo lijepe skulpture anđela koje su rad štajerskog kipara J. Strauba, a unutrašnjost je bogato opremljena drvenim oltarima i namještajem iz 18. stoljeća. U toj crkvi se čuva znamenita slika s prikazom velikog varaždinskog požara iz 1776. godine.

Veliki glavni oltar izradio je 1740. godine Ivan Adam Rosemberger, kipar koji je izradio i nekoliko djela u drugim varaždinskim crkvama.

Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes