Središnja Hrvatska

Zemljopisno, prometno, gospodarsko, kulturno i demografskoi raznolika, podijeljena je na sedam županija: Međimursku, Varaždinsku, Krapinskozagorsku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Sisačko-moslavačku i Karlovačku.
   Tourist arrow Tourism Clubarrow Hrvatskaarrow Središnja Hrvatska
Središnja Hrvatska
Ulixes
Pretraživanje
Advertisement
Bjelovar je jedan od najmlađih hrvatskih gradova, najprepoznatljiviji po svome glavnome trgu na kojemu je barokna crkva sv. Terezije, vojarna “Preradović”, Sokolski dom, Povijesni arhiv...
Hrvatsko zagorje valovita je kotlina s bezbroj brežuljaka zaštićenih s tri strane - Medvednicom, Ivanščicom i Kostelskom gorom. Cijeli taj kraj spomeničko je područje u kojemu je zaštićeno 275 spomenika kulture.
Grad na četiri rijeke. To je najprepoznatljivija odrednica Karlovca koji se smjestio u međurječju Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Veliko je prometno čvorište te trgovačko i industrijsko središte.
Koprivnica je danas jako administrativno, gospodarsko, kulturno i županijsko središte Podravine i Prigorja. To je grad s jakom industrijom u kojoj je najpoznatija prehrambena industrija Podravka.
Grad je industrije od koje je najpoznatija sisačka rafinerija te sisačka željezara. Sisačka je luka najveća riječna luka u Hrvatskoj i u njoj je i sjedište našeg riječnog brodarstva.
Nalazi se na sjeverozapadu Hrvatske i u zemljopisnom smislu pripada podravskom pojasu. Obuhvaća prostor Gornjeg zagorja između planine Ivančice i rijeke Drave, te graniči sa Slovenijom.
Status
        Tourist
        Business
        Team
Ako još niste član Tourism Cluba, molimo Vas da se registrirate.
Ime:
Šifra:
Istraživanja
Istrazivanje
Vremenska prognoza
Forum
Uvjeti korištenja. Tourism Club 2006. Sva prava pridržana. Developed by E!2584 Ulixes